Våra mopsar


Soffi blev 13 årZodiakens Sofie Elkan

Det här är Zodiakens Sofie Elkan, vår första Mops. ”Soffi” blev 13 år. Hon var efter SUCH Zodiakens Cracker Jack och SUCH Ipzig´s Lady Godiva. Soffie var själv ingen stjärna men Harriet Svensson (Humlans) tyckte i alla fall att hon hade ett fint huvud och fin kort päls. En kullsyster behöll Yvonne  (Zodiakens) själv och hon blev champion och från henne kommer alla Yvonnes hundar under senare tid.

Bonnie och Clyde

Skärets Sweet-Lemon och Skärets Lemon-Curd

Soffi parades med den stilige Multich. Kingsize Fawn American Lemon Squash, en son till den amerikanske hanen Ch Sheffield Shenandoah som bodde hos Monica Stavenborn vid den tiden och jag hade sett honom på utställning. Jag ville gärna göra en outcross och sedan gå tillbaka till de svenska linjerna ingen. Ur den kullen kom Skärets Sweet-Lemon, ”Bonnie” och Skärets Lemon Curd, ”Clyde”. Bonnie ställdes ut med mycket goda resultat. Båda  hundarna är friska och har ett härligt temperament.
.

Robinson Bruse

Skärets Robinson Bruse

När Bonnie parades med Multi Ch Puggens Arthur Humle fick vi bara en valp, Skärets Robinson Bruse. Han är så charmig och älskad av alla. På utställning gick han mycket bra, han visade sig alltid och rörde sig som en mops ska med fint rullande gång sett bakifrån. Han är inte överdrivet vinklad men är kort och med kraftig benstomme. Han är pappa till Cléo och Simba.

Här hittar du Bruses stamtavla  Bruse

Katja

Puggens Katja Konfetti

Från Lena Nyberg fick vi köpa Puggens Katja Konfetti,”Katja”  2006. Hon är mamma till Cléo och Simba. Katja är en härlig, kort kompakt tik. Hon blev 3 bästa valp på Kennelklubbens utställning i Visby 2006 och har alltid placerat sig ofta med ck. Hon är alltid glad och hänger med på det mesta. Hon och Bruse bildade ett par. Ja det gick så långt att han tjuvparade henne året efter första kullen, då jag egentligen tänkt ta en annan hane. I första kullen efter Bruse fick vi Cléo. Det var den enda valpen av 6 som överlevde. I den andra kullen fick vi den ljuvliga Simba.
Här hittar du Katjas stamtavla Katja

Cléo

 

 

 

 

 

Cléo var inte heller någon stor stjärna. Men som valp lyckades hon bli bästa valp och BIS 2 på en inofficiell utställning. Men hon var så speciell. Hon spred familjens tofflor åt alla håll och hon älskade se på TV. Hon hann få en kull innan hon dog. Tyvärr förlorade vi henne julen 2011. Men de två valparna efter Ch Puggens Verner var något alldeles extra. Båda två var söta som socker. Vilma har ett huvud som man bara smälter inför. En dag när vi var ute på landet hoppade hon nerför altanen för att fort komma till mig. Jag såg henne flyga och tänkte att hon måste ha slagit ihjäl sig. Men det gick bra och hon landade på gräset i nerförsbacke. Men det är systern Violetta som vi har behållit.

simba

Skärets Simsalabim

Skärets Simsalabim (Simba) är så förtjust i barn. När hon var valp gick jag och min svärdotter på promenad en dag med hundarna. Erikka hade barnen med sig i vagnen och när vi skildes åt sprang Simba plötsligt iväg och ikapp barnfamiljen. Hon fick sitta i barnvagnen resten av promenaden eftersom Erikka inte hade något koppel med sig.  Sedan dess har hon varit extremt intresserad av barn och speciellt i August. Hon kunde gråta och han med när han åkte iväg från landet och hon följde honom överallt. Hon var med honom i alla båtar och på alla upptågi. Nu har han fått överta henne sedan hon haft sina två valpkullar. Det gick bra för henne på utställning också. Hon vann bästa junior på Älvsjömässan och kvalificerade sig till Cruft´s och en annan gång placerade hon sig bra i bästa tikklass på Mopsordens inofficiella utställning på Kistamässan. Här hittar du Simbas stamtavla Simba

Violetta

Skärets Violetta Virvelvind

Violetta är så intensiv med allt hon företar sig. Hon kan titta på bilder med mopsar på och börja skälla som en galning eller om hon får se en leksaksmops vill hon ha den och ger sig inte. Hon bär gärna på saker, t ex på tofflor eller husses tomma snusdosor. Men det bästa är att bli klappad och kelad med. Om man inte gör som hon vill tar hon handen och visar hur hon vill bli gosad med. Vi tycker att hon är väldigt snygg och det tycker en del andra också.

 

Här hittar du Violettas stamtavla Violetta

Viran

Skärets Elvira Madigan kallas. Hon föddes i Simbas andra kull. Pappan är den snygga Puggens Eyecatcher. Kullen var stor och det fanns 6 tikar att välja på för Lena och Johanna Nyberg som har systern Skärets Elizabeth Taylor.

Här hittar du Virans stamtavla Viran

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *