Om oss

Gunilla med Skärets Elizabeth Taylor

Skärets pugs and pigs heter vår uppfödning av mops och marsvin.

Vi – det är Gunilla Gonon-Sabelström och Anna Sabelström – bor söder om Stockholm, i Vårberg och Sätra. Båda älskar vi djur och Anna är mer eller mindre uppfödd på vår skottekennel i Sydtyskland. Redan på 50-talet i Sverige var Gunilla mycket hundintresserad, hade schäfer och sedan airedaleterrier och var med att grunda Terrierjuniorerna 1958. 1964 flyttade Gunilla till Tyskland där hon födde upp skottar i 20 år under kennelnamnet ”Sporting”. Anna födde upp sealyhamterrier under kennelnamnet ”Nonsens”. Många champions såg dagens ljus där.

1985 blev Gunilla godkänd som domare för terrier. Sedan 1995 är hon åter bosatt i Sverige med sin man Adrian. Den första rasen i Sverige blev en bullterrier, oförglömliga Tassila. 2000 kom Soffi, den första mopsen in i familjen. På somrarna bor vi på Skäret i Stavsnäs i Stockholms skärgård. Annas barn August och Siri är också delaktiga. Gunillas son Christoph bor i Visby med barnen Viil och Erlend. De har förstås också en Skärets-mops som heter Shirley.

2011 började Anna med en marsvinsuppfödning som började med två marsvin: Nybackens Debora, av rasen ”teddy” och Confettis Cindy, ett släthårigt marsvin med teckningen ”golden dutch”. Sedan juli 2013 är Anna registrerad uppfödare i Svenska Marsvinsföreningen SMF. Hon och hennes familj bor i Sätra, söder om Stockholm. Uppfödningen är numera begränsat på rasen teddy, men Charlie, en egenuppfödd dutch finns kvar.

Anna och sonen August på första marsvinsutställningen

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *